Polso.fi

Valikko

 

 

Viimeisin päivitys:
22.2.2021 19:45:16

Paikat15.05.2007 Polson Raittiusseurantalo
sijaitsi kuvan keskialalla 1930 ja 40-luvuilla. Kuva on Niittukankhan ja Saarelan väliltä, kuvassa vasemmalle menevän tien päässä olevalle paikalle on kartalla annettu nimeksi Vanhapaikka.

Polson Raittiusseuran toiminnasta ei ole säilynyt paljon tietoa, ei pöytäkirjoja tai sääntöjä, ainoastaan jäsenkirja, joka on jäljellä Ilmari Polson arkistoissa.
Raittiusseuran puuhaajana oli Kuukauden kuvassakin oleva opettaja Lyydia Varis. Talosta kerrotaan, että se oli osa vanhaa Heikkilästä tuotua sivukamaritupaa, onpa mainittu, että joukossa oli myös vanhan kirkonkin hirsiä. Mörkölänäkin tunnettu rakennus purettiin sotien jälkeen, ja siitä on tiettävästi tehty navetta Joukosalmelle Viisteeseen.

Maasto on muuttunut aukkohakkuun tuloksena viime talvena, mutta rakennuspaikka hahmottuu maastossa vieläkin suhteellisen selvästi. Se on mitoiltaan noin 7x15metriä ja etäisyyttä Halsuantiehen on parikymmentä metriä. Paikalla on rakennuksen nurkkien kohdilla poratut nurkkakivet sekä joenpuolisen pitkän sivun keskellä uunin tiilikasa.
Onko sinulla muistoja Polson Raittiusseurasta tai talosta? Kirjoita meille >>

Home > Arkisto > Paikat
Copyright © 2010, Polso-seura, Tämä sivu on kasattu sydänverellä ilman yhteiskunnan tukea saati EU-hankeaktivaattoreita.
Verkkopalveluntarjoajamme lupaa, että sivustomme sijaitsee hiilineutraalissa palvelinkeskuksessa. Palautetta sivustosta ja kehitysehdotuksiasi voit jättää tästä.