Polso.fi

Valikko

 

 

Viimeisin päivitys:
22.2.2021 19:45:16

Valokuituverkkoa Polsoon?


Kaustisen seutukunnan kuntien yhteisesti omistama valokuituverkon ylläpitäjä KaseNet hakee nyt uusia alueita valokuituverkon laajenemiseksi. Sähköisten palvelujen hyödyntäminen tulevaisuudessa lisääntyy huomattavasti. Valokuituverkkoyhteys mahdollistaa sen, että myös tulevaisuudessa maaseutu ja haja-asutusalueet pysyvät elinvoimaisena ja asuttuna.

Valokuitu tuo jo nyt Internet-yhteyden, laajakaistapalvelut, turvapalvelut ja
laajakaistatelevision, joka mahdollistaa television katselun itselle sopivana aikana.
Tietokoneet kehittyvät ja tiedonkäsittelykyky sekä tiedon määrä kasvaa. Tarvitaan yhä
suurempia tiedonsiirtonopeuksia. Valokuidun kautta tiedon lähettäminen ja etsintä on
huippunopeaa. Valokuituyhteys pystyy vastaamaan kasvaviin tietomääriin
tulevaisuudessakin.

Valokuitua tarvitaan teräväpiirtolähetyksiin, verkkopeleihin, suurten karttatiedostojen
katseluun, videoiden ja suurten kuvatiedostojen lähetykseen. Sähköisten palvelujen
hyödyntäminen tulevaisuudessa on miltei rajatonta.

Etätyöskentely ja videovalvonta Internetin välityksellä ovat nykypäivää, ja niiden tulee olla turvallista ja luotettavaa. Valokuituyhteyden laatuun eivät vaikuta langattomien tai ADSL –yhteyksien rajoitukset, kuten sääolot, maasto tai etäisyydet. Valokuituyhteys nostaa myös kiinteistön arvoa.

Maatilat ja yritykset hyötyvät kuituverkosta ehkä eniten asioinnin viranomaisiin päin siirtyessä yhä enemmän Internetiin. Kilpailukyvyn säilyttäminen vaatii nopeita ja tietoturvallisia sähköisiä palveluita. Työtä voidaan siirtää, jakaa ja tuoda muualta maasta verkkojen välityksellä.

Nyt on mahdollista tehdä kotikylästä houkuttelevampi paikka elää. Valtio tukee kuituyhteyksien rakentamista laajakaistaohjelman myötä. Keskipohjanmaalla tätä monipalveluverkkohanketta johtaa Osuuskunta Keskikaista, jonka kanssa KaseNet tekee yhteistyötä alueellaan. Näin valokuituverkon rakentamiseen on mahdollista saada valtiolta tukea. Vetelin uusimmassa kuntatiedotteessa valokuituverkon laajentamisesta on järjestetty kysely.

Kyselyyn voi vastata myös Internetissä osoitteessa:
http://www.kasenet.fi/kuitukysely/
Kaustisen Seutukunnan maakuntaverkkohankkeen sivut ovat osoitteessa:
http://www.kase.fi/maakuntaverkko.php
Osuuskunta keskikaistan sivut ovat täällä:
http://www.keskikaista.fi/
Home > Etusivu > Ajankohtaista jatkuu > Valokuituverkkoa Polsoon?
Copyright © 2010, Polso-seura, Tämä sivu on kasattu sydänverellä ilman yhteiskunnan tukea saati EU-hankeaktivaattoreita.
Verkkopalveluntarjoajamme lupaa, että sivustomme sijaitsee hiilineutraalissa palvelinkeskuksessa. Palautetta sivustosta ja kehitysehdotuksiasi voit jättää tästä.