Polso.fi

Valikko

 

 

Viimeisin päivitys:
22.2.2021 19:45:16

SLEYn Polson osasto 80 vuotta


Juhlat on nyt juhlittu. Valokuvia ja juhlatunnelmia alempana sivulla.1960 Polson osasto juhli 30-vuotista toimintaansa. Juhlapaikka oli sama kuin tänä vuonnakin. Kuva Laina Saarelan albumista.

Sunnuntaina 8.8.2010 kello 13.00 juhlitaan Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Polson osaston 80-vuotisjuhlaa.


Kesäjuhlaperinne Polsossa on jatkunut jo useita vuosikymmeniä. Muutamina viime vuosina on kokoonnuttu kylän kesämökkien pihapiireissä. Juhlapaikkana on tänä vuonna Polson Antintuvanmäki. Samalla kankaalla pidettiin tiettävästi ainakin osaston 30-vuotisjuhlat.

Ohjelma on ollut enemmän tai vähemmän kyläläisten itsensä laatimaa. Pelimannipitäjässä kun ollaan, musiikkia on aina kuultu runsaasti. Juhlavuonna saamme vieraita toisesta Vetelin paikallisosastosta, kun Räyringin kuoro tulee laulamaan. Muutakin musiikkia on luonnollisesti luvassa. Puhujina ovat kirkkoherrat Eero Palola ja Vesa Parpala. Osaston historiikin esittää Sanna Polso.

Vuosijuhliin kokoonnutaan kello 13.00. Kahvitus alkaa 12.30. Mikäli ilmat ovat suotuisat, tämä kokoontuminen tapahtuu ulkosalla.

Viime vuoden juhlista on kirjoitettu täälllä >>

Lataa juhlien ohjelma PDF-tiedostona >>

               ___________________________________________________________________

Lehdistötiedote 09.08.2010

Polsossa kokoonnuttiin viime sunnuntaina pihaseuroihin Antintuvan pihalle juhlimaan 80-vuotta täyttävää SLEY:n paikallisosastoa.

Lähes kolmituntiseksi venyneeseen juhlaan mahtui monenlaista puhetta ja muistelusta. Sunnuntain teeman "etsikkoaikoja" mukaisesti kirkkoherra Vesa Parpala puhui janoisesta naisesta Sykarin kaivolla, joka sai elämänjanoonsa juodakseen elävää vettä. Rovasti Eero Palola muisteli päätöspuheessa esimiestään Johannes Sillanpäätä, jonka pappiskutsumus kirkastui seuroista palanneen polsolaisjoukon veisatessa Siionin kanteleen laulua "Autuas aivan armosta vain". Siinä tilanteessa peltomiehelle olivat Jumalan vainiot auenneet.

Musiikkia esittivät Räyringin osaston kuoro, Veikko Siponkoski sekä Aarre Polso ja Eeva Rättyä. Koko seurojen ajan saatiin nauttia ukkosrintamien välisestä helteisestä pilvipoudasta. Tilaisuutta juhlistamaan kokoontui kaikkiaan puolentoistasataa ihmistä. Juhlat aloittanut Esa Polso kiittelikin, että 1600-luvun alussa perustetun talon historiassa tuskin koskaan on pihalla ollut yhtä paljon ihmisiä samaan aikaan.

               ___________________________________________________________________

Äänityksiä

Erityisesti musiikkiesitysten kohdalla huomattavissa oleva äänenlaadun heikennys on jouduttu tekemään kaistan säästämiseksi. Pahoittelemme. Kuunnellaksesi klikkaa "Play". Jos kuuntelulinkki ei toimi, koneellasi ei ole uusinta Flash-päivitystä. Valitse siinä tapauksessa vaihtoehto "Lataa".

Vesa Parpalan puhe
Lataa    


Siionin kannel 212
Lataa    


Eero Palolan puhe
Lataa    


Loppuvirsi ja siunaus
Lataa    

               ___________________________________________________________________

Valokuvia

Isompana kuvat saa näkymään klikkaamalla kuvan päällä hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla "Näytä kuva" tms.

Pilvipoutainen sää suosi juhlia. Lämmintä silti riitti.


Musiikkia esittivät kitarataiteilija Veikko Siponkoski sekä Eeva Rättyä ja Aarre Polso, jotka lauloivat duettona.


Sateen varalta mukaan otetuille varjoille riitti käyttöä - päivänvarjoina.


Kirkkoherra Vesa Parpala puhui janoisesta naisesta Sykarin päivänpaahteisella kaivolla.


Myös SLEY:n Räyringin osaston kuoro lauloi Riitta Kaariniemen johdolla.


Naapuriosastojen edustajat toivat juhlivalle osastolle tervehdyksensä.


Tilaisuus päättyi yhteiseen virteen jonka päätteeksi rovasti Eero Palola siunasi juhlakansan.


Osaston historiaan liittyvistä muistoesineistä olivat esillä mm. perustamispöytäkirja sekä muutamia alkuaikoina ilmestyneitä käsinkirjoitettuja lehtiä.

Home > Etusivu > Ajankohtaista jatkuu > SLEYn Polson osasto 80 vuotta
Copyright © 2010, Polso-seura, Tämä sivu on kasattu sydänverellä ilman yhteiskunnan tukea saati EU-hankeaktivaattoreita.
Verkkopalveluntarjoajamme lupaa, että sivustomme sijaitsee hiilineutraalissa palvelinkeskuksessa. Palautetta sivustosta ja kehitysehdotuksiasi voit jättää tästä.