Polso.fi

Valikko

 

 

Viimeisin päivitys:
22.2.2021 19:45:16

Sleyn Osaston kesäjuhlat 2009
10.08.2009 Lähes 80 ihmistä koolla sunnuntaina
Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Polson osaston vuotuiset kesäjuhlat pidettiin aurinkoisessa säässä viimeviikon sunnuntaina. Juhlille kokoonnuttiin Eeva ja Pentti Rättyän kesämökille jokivarteen keskellä Polson kylää. Tarjoilu oli runsasta, ja sää suotuisan lämmin. Ihmisiä oli kokoontunut vieraskirjan mukaan kahdeksisenkymmentä, kauimmaiset varta vasten Oulusta ja Nurmeksesta asti tulleina.

Tilaisuudessa puhuivat Kai Tikkakoski, Timo Syrjälä ja Esa Polso, joiden kaikkien juuret ovat jollain lailla kylällä. Puheissa muisteltiin kuinka aikoinaan lapsena kokoonnuttiin kuulemaan silloisen työntekijän, Taavi Harjun, syvällisiä ja joskus unettaviakin opetuspuheita. Pääsanomana kuitenkin nousi esiin Ihmisen haluttomuus Jumalaa kohtaan ja kykenemättömyys itse pelastaa itseään, ja toisaalta armollinen Jumala, joka sinnikkäästi jaksaa houkutella luokseen. Musiikkia esittivät Syrjälän sisarukset Timo ja Teija, Kaarlelan seurakunnan kirkkokuorosta koottu lauluryhmä Raija-Leena Kentala-Polson johdolla sekä Aarre Polso ja Eeva Rättyä.
 
Kesäjuhlaperinne Polsossa on jatkunut jo useita vuosikymmeniä. Muutamina viime vuosina kesäpolsolaiset ovat kutsuneet ihmisiä mökeilleen, ja tapahtumasta on tullut entistä enemmän kyläläisten kesäinen kohtaamispaikka. Juhliin kokoontuneiden ihmisten mielestä on tärkeää tavata oman kylän väkeä vähän laajemmin edes kerran vuodessa - yhä enemmän nyt kun kaupan loppuminen jo kymmenen vuotta sitten on vienyt viimeisen luontaisen naapurien näkemäpaikan.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Polson osasto on 79-vuotias, joten ensi vuonna luvassa on täysien kymmenien juhlintaa.Valokuvat: Veikko Syrjälä
Home > Etusivu > Ajankohtaista jatkuu > Sleyn Osaston kesäjuhlat 2009
Copyright © 2010, Polso-seura, Tämä sivu on kasattu sydänverellä ilman yhteiskunnan tukea saati EU-hankeaktivaattoreita.
Verkkopalveluntarjoajamme lupaa, että sivustomme sijaitsee hiilineutraalissa palvelinkeskuksessa. Palautetta sivustosta ja kehitysehdotuksiasi voit jättää tästä.