Polso.fi

Valikko

 

 

Viimeisin päivitys:
22.2.2021 19:45:16


Donny Olkkola


kuva: Masi Isohanni

Veteli tuli aikoinaan kuuluisaksi Räyrinkiläisten Saaren muusikkoveljesten lauluista. Nyt myös Polso on saanut oman megatähtensä. Tähteyden on saanut osakseen "Urheilu on ihanaa"-kappaleen myötä Donny Olkkola. Tähän mennessä polsolaiset onkin musiikillisesti tunnettu parhaiten paikallisista kanteleensoittajista.

Sinänsä kovin surkuhupaisaa, että tämä paikallinen kyky nousi esiin jyväskyläläisen Jyväskylän palloseuran jääkiekkovoiton myötä eikä missään korkeampaan päämäärään tähtäävän tilanteen yhteydessä. On kyseistä kappaletta tosin soitettu aiemminkin jopa radiossa, mutta esittäjäksi on väitetty Matti Nykästä. Nyt Nykänen oli saman suuren väärinkäsityksen johdosta kutsuttu laulamaan hänelle täysin vierasta kappaletta JYPin mestaruusjuhlaan. Varmaan ei tiedetä sitäkään mistä laulu on jääkiekkoilijoiden korviin alkujaan kantautunut. Tosi on ihmeellistä.

Donny Olkkola aloitti musiikkiuransa jo kymmenisen vuotta sitten ensin ruotsinkielisestä tanssimusiikista, mutta kieli täytyi hyvin pian vaihtaa suomeksi, koska laulaja sen enempää kuin lauluja tehnyt Masi Isohannikaan ei osannut sanaakaan ruotsia.

"Polson kylän iso D", otsikoi Keskipohjanmaa-lehti Perjantain 24.4.2009 ilmestyneen juttunsa tuumankorkuisin kirjasimin. Polsossa asia herättää pienoista hämmennystä, sillä Olkkola, oikealta etunimeltään Jani, on jäänyt paikallisille tuiki tuntemattomaksi peräkamarin pojaksi. Vain enemmän tai vähemmän varovaisia spekulaatioita tämän 1962 syntyneen polsolaisen Donny Olkkolan sukutaustasta on esitetty. Aprillipilaksikin juttua voisi helposti arvella, mutta päivämäärä ei täsmää siihen. On siis vain uskottava.

Tähän asti Olkkolan musiikkia on jaeltu ainakin C-kaseteilla, mutta yllättävän kuuluisuuden ja levy-yhtiöön kiinnittämisen myötä Donny Olkkolalta on ilmestynyt toukokuussa 2009 oma pitkäsoitto.

Donnyn omat sivut ovat osoitteessa www.donnyolkkola.com

Kuuntele Donny Olkkolan kappale Urheilu on ihanaa You Tubesta (Matti Nykänen on täälläkin laitettu esittäjäksi) http://www.youtube.com/watch?v=UmMD6bLnvMI >>

Samaisesta YouTubesta löytyy haulla muitakin samaan älyvapaan kategoriaan luokiteltavia lauluja samalta artistilta.

Keskipohjanmaan verkkoversion puffi Olkkolasta täällä >>

Muuta Donny Olkkola-aiheista materiaalia:

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/urheilu-on-ihanaa-kappaleella-ensiesitys/415721

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=115&conference=4500000000000228&posting=22000000030260912

http://elisa.net/uutiset/viihde/?id=35602

http://www.iltalehti.fi/viihde/200904229458159_vi.shtml


http://www.ksml.fi/kiekko/uutiset/jypn-juhlabiisin-alkuper%C3%A4inen-esitt%C3%A4j%C3%A4-on-donny-olkkola/416987

Home > Etusivu > Ajankohtaista jatkuu > Donny Olkkola
Copyright © 2010, Polso-seura, Tämä sivu on kasattu sydänverellä ilman yhteiskunnan tukea saati EU-hankeaktivaattoreita.
Verkkopalveluntarjoajamme lupaa, että sivustomme sijaitsee hiilineutraalissa palvelinkeskuksessa. Palautetta sivustosta ja kehitysehdotuksiasi voit jättää tästä.